Oscar Skagerberg

Den där väggen jag nämnde senast byggde jag ju till en speciell plåtning. Nu är det ju inte så att vi kastade den efteråt utan den kommer komma till användning många gånger framöver. Men som invigning plåtade jag skådespelaren Oscar Skagerberg. Oscar behövde nya bilder att använda till pressbilder, pr-material, castingar o.s.v. Helt enkelt en himla massa bilder som visar han mångsidighet som skådespelare och enorma arkiv av uttryck. Riktigt kul plåtning där jag hade stor frihet och kunde leka lite extra med ljuset. Tanken med väggen var att använda den till att skapa ett hörn utifrån vår redan befintliga studiovägg. På så vis kunde Oscar luta sig mot en vägg och fortfarande ha en annan vägg/hörn i bakgrunden, lite rumskänsla helt enkelt. Utan den nybyggda väggen hade ju vårt kök i studion blivit bakgrund i stället, nej nej. Med en riktig vägg får jag exakt samma struktur, glans, vithet o.s.v. som den fasta väggen.

Mellanlandning hos Christine som bättrar på kalufs och hy. Det är vansinnigt vad mycket en bra makeup gör till en bild. Och den tid jag sparar i efterbehandlingen är ovärderlig!

En beautydish som huvudljus och en strip för att ge en toning in mot hörnet och göra bakgrunden lite mer levande. Den lilla rackarn som sticker upp över väggen är till för att ge oscar lite studs i frillan. Sen är det ju lite svarta friggor, reflexskärmar m.m. för att inte tappa skuggorna i ansiktet när han nu är så när den vita väggen som annars gärna platta till mitt ljus, ajabaja.

Jag har långt i från hunnit retuschera alla bilder men här är ett par som visar tanken med det här "fantastiska" hörnet ;) Massor av andra bilder kommer upp framöver och några har jag dessutom gjort en helt annan typ av retusch på för min egen del att använda i portfolion men som kanske inte funkar lika bra i sammanhangen Oscar planerar att använda bilderna. Stay tuned!