Grått tråkigt väder kunde inte varit bättre!

Snöstormen till trots bestämde vi oss dagen innan för att köra på med fotograferingen som planerat. Och tur var väl det! Vädret var ruggigt men kunde knappt blivit bättre för den här plåtningen. Dessutom hade vi folk influgna från Tyskland vilket gjorde det ännu svårare att planera om. En mulen himmel men ändå med viss struktur i molnen och ett par sköna plusgrader. Med ett rejält underställ, tjocka sockor och vantar höll värmen fint!

Tack vare molnen kunde jag själv styra ljuset med blixtar och ha full kontroll, alla bilder skulle nämligen konsekvent ljussättning. Om vi haft solljus hade jag behövt skärma av detta med en större skärm, något jag planerat för men är glad att jag slapp! För att veta vart solljuset skulle vara under dagen hade jag tagit hjälp av programmet Sunseeker, fantastiskt nördigt och extremt bra program!  Vi befann oss i frihamnen och en av dagens locations var på ett hustak, tillhörande Svt's rekvisitaförråd för att vara exakt. Detta är ju inte Sthlms mest vindstilla plats med hela inloppet som ett blåshål och vi var hela tiden tvungna att ha någon hållandes i blixtstativen för att de inte skulle blåsa omkull, vilket ett ändå såklart passade på att göra i ett ögonblick av oaktsamhet. Som tur var gick bara en liten plastdetalj av och inte det svindyra blixtröret!

Modellerna bestod av personal från företaget som kampanjen är för (kommer avslöja mer om vilket när den blivit officiell) var alla extremt duktiga framför kameran och klarade med lätthet att ta regi och vi kunde åka hem redan två timmar(!) tidigare än planerat och ändå känna att alla bilder satt! Så himla kul att allt gick så bra när förutsättningarna dagen innan gjorde att vi var nära att ställa in allting! Ibland måste man bara bita ihop och våga köra. Flow!