Aladdinspelet

Den här bloggen stressar mig faktiskt en del.. När jag inte skriver på länge. Men så är det tyvärr, energin finns inte alltid och framförallt tiden har varit knapp på det senaste. Och jag har också lovat mig själv att aldrig ursäkta mig för att jag inte skrivit på länge o.s.v. Och nu har jag gjort det säkert tre-fyra gånger senaste halvåret. Det finns tydligen inga principer alls hos den där Simon. Så här kommer ett snabbt inlägg för att dämma mitt samvete. Aladdinspelet är här!

Tillsammans med Prime PR och Society 46 gjorde vi en fotografering till ett Facebookspel för Aladdin. Alla chokladbitar fotograferade från 4 olika vinklar ch ett gäng bilder på själva kartongen. Måååånga bilder blev det! Men eftersom vi från början visste ganska precis hur stora bilderna skulle bli i det färdiga spelet (knappa 3cm i diameter) så kunde jag vara ganska snabb i retuschen på bitarna och egentligen mest lägga på lite kontrast, färgkorrigera lite och plocka bort det värsta skräpet. "Småskräpet" syns inte i slutprodukten ändå eftersom bilderna är så små. Det som tog tid var det jag räknat med skulle gå snabbast, friläggningen. I och med att Chokladbitarna var så små och jag hade lagt en anings högdager på sidan gick det inte att snabbfrilägga med hjälp att snabblasso eller annat halvautomatiskt trixeri. Då envisades nämligen lassot att krypa "in" på själva biten i det ljusa partiet. Så jag fick snällt frilägga varje bit för hand istället. Hade jag haft det tufft med tid så hade såklart frilagg.se eller liknande tjänst kunna vara ett attraktivt alternativ.

För att få exakt samma vinkel på alla bitar hade vi ett system där vi markerade upp mitten på ett A4 där varje pralin omsorgsfullt placerades. Därefter hade vi markeringar på bordet som vi kunde snurra pappret efter och på så vis få mer eller mindre exakt samma vinklar på samtliga bitar. Knäpp, vrid, knäpp, vrid, knäpp. Tack Gustaf för pappersidén!

SÅÅÅÅ vad väntar ni på! In och vinn choklaaaad!